NAJSOČNIJI KOLAČ OD ŠLJIVA: Lenja pita koja se pravi za par minuta

Новости онлине

12. 08. 2024. u 17:00

Najsočniji kolač od šljiva pravi se lako a može poslužiti i umesto doručka uz šoljicu domaće kafe.

НАЈСОЧНИЈИ КОЛАЧ ОД ШЉИВА: Лења пита која се прави за пар минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,6 kilograma šljiva ispeći u rerni sa dodatkom 100g šećera.

Biskvit:

  • 5 do 6 jaja
  • 1 vanil šećer
  • 200g kristal šećera
  • 150ml mleka ili jogurta
  • 150ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 300g brašna
  • 1 list oblande

Priprema:

Kada ispečete šljive ostavite ih sa strane. Umutite jaja sa šećerom pa im dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.

Zatim u tepsiju stavite pola smese za biskvit, preko stavite jedan list oblande, pa potom ceo fil od pečenih šljiva i preko smesu za biskvit. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Odozgo posipati šećer u prahu.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA MODRIĆ SENZACIONALNO ODLAZI KOD VELIKOG RIVALA? Fudbalski šok na pomolu jer Real ne želi da ponudi Hrvatu novi ugovor!