UKISELJENI CRVENI LUK: Savršen prilog za sve
Proces kiseljenja je jednostavan i zahteva samo nekoliko osnovnih koraka, a rezultat je ukusan dodatak koji će obogatiti bilo koji obrok.
Sastojci:
- 2 glavice crvenog luka
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 250 ml vode
- ½ kašičice soli
- 2 kašike šećera
- ½ kašičice crnog bibera u zrnu
- 1 čen belog luka,
- 4 karanfilića,
- sušena ljuta paprika,
- 2 lovorova lista, po želji
Priprema:
Očistite crveni luk i isecite ga na tanke kolutiće. Stavite narezani luk u čistu teglu. Ako želite, u teglu sa lukom možete dodati beli luk, sušene čili papričice, lovorov list ili grančicu drugog začinskog bilja. Prokuvajte sirće, vodu, šećer, so, biber u zrnu i karanfilić (ako koristite) da proključa u loncu na srednjoj vatri. Kuvajte smešu dok se šećer i so potpuno ne rastvore, oko 5 minuta. Prelijte luk u tegli vrelim rastvorom sirćeta, tako da luk bude potpuno pokriven.
Pustite da se luk ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim poklopite i stavite u frižider.
Za optimalan ukus, ostavite da se marinira barem preko noći. Ukiseljeni luk je ukusan dodatak salatama, sendvičima i mnogim jelima. Može se čuvati u frižideru do 4 nedelje.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA PRŽENICE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Ukusan doručak koji će svi obožavati
14. 09. 2024. u 07:00
KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)