RECEPT ZA PAPRIKE U PAVLACI: Nestvarnog su ukusa i prave se očas posla
Paprike u kiseloj pavlaci spadaju u omiljenu salatu ili prilog jelima, a one nisu omiljene i zastupljene u brojnim kuhinjama bez razloga.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2,5 kg paprike
- 1 kg kisele pavlake
- so po ukusu
Priprema:
Dobro operite paprike, pa očistite semenke i osušite ih.
U svaku papriku sipajte malo soli i razmažite je po unutrašnjim zidovima, pa ih ređajte po velikoj posudi okrenute otvorom nagore. Ostavite da odstoje preko noći.
Ujutro ih okrenite da ispuste tečnost, na oko sat vremena.
U međuvremenu pomešajte kiselu pavlaku sa oko tri kašike soli, pa njom filujte svaku papriku. Potom ih spolja namažite pavlakom i ređajte ih jednu pored druge u posudi.
Namažite jedan sloj pavlake, pa preko ređajte novi red paprika i tako sve dok ne potrošite materijal, a poslednji sloj bi trebalo da čini kisela pavlaka.
Stavite u frižider i služite posle nekoliko dana, idealno nakon jedne sedmice.
(Glossy)

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)