DVA NAJLEPŠA RECEPTA ZA POSNI BAKIN KOLAČ: Sigurni smo da će vas toliko oduševiti da ćete ih rado praviti i kada prođe post
Ukoliko volite bakin kolač, treba da znate da ga možete napraviti i u posnim varijantama tako da budu podjednako ukusni kao i kada ih spremate sa jajima i mlekom.

Foto: Shutterstock
Posni bakin kolač sa kiselom vodom
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 150 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
- rendana kora jednog limuna ili narandže
Priprema:
U posudu sipajte kiselu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i rendanu koru limuna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Zagrejte aparat za bakin kolač, premažite uljem ako je potrebno, i sipajte po kašiku smese na svaki kalup. Pecite dok kolači ne porumene i postanu hrskavi.

Foto Printskrin Youtube
Posni bakin kolač sa orasima
Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 ml gazirane mineralne vode
- 100 ml ulja
- 150 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
U posudu sjedinite mineralnu vodu, ulje i šećer, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlevene orahe, cimet, brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pecite u aparatu za bakin kolač dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

Foto: Shutterstock
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu
30. 11. 2024. u 13:00

KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)
28. 11. 2024. u 13:00

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM: Desert bez premca po receptu bez mane
27. 11. 2024. u 09:00

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)