POSNE PROJICE: Lake za spremanje, a idealne za doručak ili večeru

Jovana Vasić

08. 03. 2025. u 07:00

Ako nemate ideju šta spremiti u toku posta, projice su uvek dobro rešenje.

ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ: Лаке за спремање, а идеалне за доручак или вечеру

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • malo soli
  • 2 šolje tople vode
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g belog brašna
  • 1 kesica prašna za pecivo
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Pre svega dobro zagrejte rernu.

U činiji prvo pomešajte suve sastojke: kukuruzno i belo brašno sa praškom za pecivo i dodajte soli po želji.

U drugoj činiji pomešajte "mokre" sastojke: ulje i toplu vodu. Dodajte u činiju sa brašnom i lagano rukama počnite da mesite testo kako bi bilo mekano. I važno je da voda bude topla zbog meke proje, jer ako bude hladna, biće proja tvrđe strukture.

Ako želite dodatni ukus, onda možete dodati i povrće poput krastavčića, maslina i slično. Dobijenu smesu sipajte u podmazan pleh ili u pleh za mafine. Pecite oko pola sata na 200 stepeni ili dok projice ne porumene.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SCENA DA SE NAJEŽIŠ: Kako je sestra Angeline Topić SRUŠILA njen REKORD - plakala u zagrljaju majke (VIDEO)