POSNA POGAČA: Pravi se od nekoliko osnovnih sastojaka i idealna je za svaki dan

Новости онлине

30. 03. 2025. u 07:00

Recept za najmekšu posnu pogaču, ukusno i jednostavno.

ПОСНА ПОГАЧА: Прави се од неколико основних састојака и идеална је за сваки дан

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 150 ml ulja
  • posni margarin
  • 150 ml mlake vode
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat šećera za kvasac

Priprema:

Kako biste napravili posnu pogaču, prvo pomešajte šećer i kvasac u mlakoj vodi, kako bi kvasac narastao. Potom dodajte ulje i so, i postepeno dodajte brašno, pa umesite testo, tako da se ne lepi za ruke. Ostavite testo da odstoji 10 minuta. Nakon toga ga razvaljajte oklagijom u krug i premažite posnim margarinom.

Preklopite testo dva puta. Premažite pleh uljem i zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite pogaču u nauljen pleh i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja premažite pogaču hladnom vodom i pecite dok ne porumeni. Kada se malo prohladi, uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPANJIO CEO SVET: Ovo što je Nikola Jokić uradio...