POSNA POGAČA: Pravi se od nekoliko osnovnih sastojaka i idealna je za svaki dan
Recept za najmekšu posnu pogaču, ukusno i jednostavno.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 350 g brašna
- 150 ml ulja
- posni margarin
- 150 ml mlake vode
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- prstohvat šećera za kvasac
Priprema:
Kako biste napravili posnu pogaču, prvo pomešajte šećer i kvasac u mlakoj vodi, kako bi kvasac narastao. Potom dodajte ulje i so, i postepeno dodajte brašno, pa umesite testo, tako da se ne lepi za ruke. Ostavite testo da odstoji 10 minuta. Nakon toga ga razvaljajte oklagijom u krug i premažite posnim margarinom.
Preklopite testo dva puta. Premažite pleh uljem i zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite pogaču u nauljen pleh i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja premažite pogaču hladnom vodom i pecite dok ne porumeni. Kada se malo prohladi, uživajte!
(stvarukusa)
Preporučujemo

POGAČA SA SUVIM GROŽĐEM I ORASIMA: Bogata, sočna poslastica (VIDEO)
01. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RECEPT ZA NAJLEPŠU DOMAĆU POGAČU BEZ JAJA I KVASCA: Sprema se brzo i lako, a mirisom vraća u detinjstvo
24. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

VINOGRADARSKA POGAČA: Simbol trpeze za Svetog Trifuna, oduševiće sve ukućane
14. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

DOSTA CENZURE I ĆUTANjA Evrosong skandal, oglasio se premijer Španije: "A Rusiju ste mogli?"
DVOSTRUKI aršini...
19. 05. 2025. u 19:03
Komentari (0)