NEODOLJIVO PREDJELO: Slana torta koja se pravi za 15 minuta

Новости онлине

30. 03. 2025. u 13:00

Ako uživate u izdašnim slanim tortama, a ostalo vam je malo pečenih paprika, ovaj recept ne biste smeli da zaobiđete. One se prave brzo i jednostavno, a ova koju vam danas predstavljamo ne traži ni da uključite rernu – potrebno je samo malo truda za nezaboravan obrok.

НЕОДОЉИВО ПРЕДЈЕЛО: Слана торта која се прави за 15 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kuvana jajeta
  • 10 pečenih paprika
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 g krem sira
  • 200 ml majoneza
  • 200 g kačkavalja (sečenog na listiće)
  • 200 g šunke (sečene na listiće)
  • so, biber i ulje po potrebi
  • 5 maslina

Priprema:

Oljuštite pečene paprike, pa ih ispohujte.
Prohlađene paprike ređajte po dnu vatrostalne posude, pa preko namažite fil od pomešanog majoneza, pavlake i krem sira, koje ste začinili po ukusu.
Preko poređajte listove šunke, pa ponovo poređajte paprike.
Zatim opet nanesite fil, a zatim ređajte kačkavalj, pa fil.
Na kraju izrendajte kuvana jaja i ostatak šunke i ukrasite sitno seckanim maslinama.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPANJIO CEO SVET: Ovo što je Nikola Jokić uradio...