RECEPT ZA SAVRŠENE MINI KROFNE: Brzo se spremaju, a još brže pojedu

Новости онлине

07. 04. 2025. u 11:30

Krofnice od banana se prave jako brzo, a potrebno vam je svega par sastojaka.

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕНЕ МИНИ КРОФНЕ: Брзо се спремају, а још брже поједу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g banana
  • 160 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ulje za prženje
  • šećer i cimet za posipanje

Priprema:

Kako biste napravili krofne, prvo izgnječite banane u činiji u pire. Dodajte im brašno i prašak za pecivo. Umesite rukom testo, prebacite na radnu površinu i još malu umesite, pa iseckajte na testo na komadiće. Svaki komadić rukama oblikujte u lopticu. Pržite u dubokom ulju, dok ne porumene. Ocedite krofnice na paprinom ubrusu pa ih uvaljajte u mešavinu šećera i cimeta.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAMA I TATA SU NAM UMRLI, NAJSTARIJA SAM I BRINEM O NJIMA Sestre Milaković žive u kući koja se raspada i maštaju samo o jednoj stvari