NAJLEPŠA POSLASTICA NAŠIH BAKA: Posna štrudla sa orasima
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
- 500 ml mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 g brašna
Za fil:
- 500 g oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kašiku suvog kvasca i 5 kašika šećera stavite u mlaku vodu. Za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite testo, pa ga ostavite da nadođe. Onda ga podelite na 4 dela. Oklagijom razvucite, pa premažite i uvijte štrudlu. Orahe natopite u vodi. Dodajte šećere i sve zakuvajte dok se šećer ne otopi. Fil mažite preko testa pa urolajte. Pecite štrudlu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
(trpeza)
Preporučujemo

FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNjAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako
01. 02. 2025. u 09:00

PLAZMA KUGLICE PRELIVENE ČOKOLADOM: Poslastica puna ukusa koja se jede u jednom zalogaju
16. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

UČENICI BILI ZABEZEKNUTI: Šta je nastavnica obukla - odmah je slikali, fotke su obišle svet
NASTAVNICA Veronika Dukju potrudila se da vizuelizuje svoju lekciju iz anatomije. Njen potez oduševio je hiljade korisnika društvenih mreža, na kojima su se proširile fotografije sa njenog časa.
04. 06. 2025. u 10:42
Komentari (0)