KOLAČI SA NAJSLAĐIM IMENOM NA SVETU: Medenjaci, baš kao što su ga pravile i naše bake
Tradicionalni kolačići koje svi vole, a imaju i debelog razgloga za to.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
za testo:
- 4 jajeta
- 250 g šećera
- 6 kašika meda
- 600 g brašna
- 2 kašičice sode
- kašicica cimeta
Za glazuru:
- belance
- 150 g prah šećera
- kašika soka od limuna
- 2 kašike vode
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, medom i cimetom, pa zamesite testo dodajući sodu i brašno. Ostavite da odstoji u frižideru dva sata. Navlažite ruke, pa vadite komadiće testa i formirajte ih u kuglice veličine veće masline. Ređajte ih u podmazan pleh, malo razmaknute jedne od drugih, jer će narasti prilikom pečenja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 12-15 minuta, odnosno dok ne porumene. Medenjaci će biti veoma mekani, ali tako bi i trebalo da bude, jer će se malo stvrdnuti kada se ohlade. Glazuru pripremite na sledeći način: umutite belance sa prah šećerom, dodajte limunov sok i vodu, mešajte mikserom sve dok smesa ne postane potpuno homogena. Umačite medenjake u glazuru, pa ih ostavite da se osuše. Možete ih osušiti i u rerni – jedan sat, na temperaturi od 80-100 stepeni.
Preporučujemo

TORTA PTIČJE MLEKO: Troslojna rapsodija savršenog ukusa (VIDEO)
20. 04. 2025. u 16:00

KINESKA SALATA: Ukusna kremsta pikanterija koja je zasitna i preukusna
22. 04. 2025. u 14:30

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)