JEDINSTVEN ZBOG SVOJE SAVRŠENE SLATKOĆE: Medeno srce
OMILjENI medenjak mnogih generacija koji budi sva čula.

Foto: Printskrin Youtube/ Domaći Recepti
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
* 250 ml kisele vode
* 120 ml ulja
* 200 g šećera
* 1 kašika pekmeza po izboru
* 250 g brašna
* 3 kašike kakaoa
* 1 kašičica sode bikarbone
* 1 kašičica cimeta
Za premaz:
* 3 kašike pekmeza
Za glazuru:
* 100 g posne čokolade
* 2 kašike ulja
Priprema:
Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22 cm). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo

SAVRŠEN SLATKO-KISELKASTI SPOJ UKUSA: Kuglof sa limunom i jogurtom (VIDEO)
09. 06. 2025. u 13:00

SOFISTICIRANE, JEDNOSTAVNE I KREMASTE: Nikada lakše tiramisu kocke
08. 06. 2025. u 11:00

OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA: Najkremastiji kolač sa pistaćima, spreman očas posla
07. 06. 2025. u 13:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)