MINI-PICE GOTOVE ZA POLA SATA: Brzo jelo iz rerne kao predlog za večeru (RECEPT)
Tanko isečene kriške hleba blago posolite i na njih nakapajte maslinovo ulje. Stavite ih da se peku u rerni na 180 stepeni, od sedam do 10 minuta.
Potom ih izvadite, ali ne isključujte rernu. Dok se kriške peku, napravite brzi pica umak.
Zagrejte maslinovo ulje, pa stavite ceo čen belog luka ili ga iseckajte. Kratko propržite, pa dodajte iseckani i oljušteni paradajz iz konzerve i ostavite da se sve zagreje, pa posolite, stavite med i majčinu dušicu. Čim počne da vri promešajte i sklonite sa šporeta. Ukoliko je unutra ceo čen belog luka - izvadite ga.
Sosom premažite pečene kriške, a po želji pospite origanom. Preko stavite narendani sir, sitno iseckane ljute ili slatke sveže paprike. Pospite sa još malo parmezana, isključite rernu, pa ih stavite unutra na još nekoliko minuta, da se sir otopi. Pre serviranja možete da ih pospete svežim bosiljkom.
Potrebno je:
- kriške kukuruzne veknice (umesto tortilja čipsa)
- 3 kašike maslinovog ulja
Za sos:
- mala konzerva iseckanog paradajza
- kašika maslinovog ulja
- čen belog luka
- kašičica meda
- kašičica majčine dušice
- so, biber
- 150-200 g mocarele ili gaude
- velika crvena paprika
- šaka listova svežeg bosiljka
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)