PALAČINKE SA PILEĆIM MESOM: Možete ih i pohovati
Palačinke pripremite i ispecite prema uobičajenom receptu. Na malo ulja propržite luk i ljutu papričicu (može i beli luk), dodajte naseckane šampinjone, promešajte, posolite, pa dodajte začine. Dinstajte, uz dolivanje vode po potrebi.
Pred kraj dodajte piletinu koju ste prethodno skuvali. Na palačinke rasporedite po 2-3 kašike smese (u jednom redu), pa ih smotajte kao sarmu (prvo uvijte krajeve ka unutra, pa onda zarolajte palačinke). Pohujte ih na uobičajeni način - prvo ih uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju dok ne dobiju finu boju. Vadite ih na paprinate ubruse da upiju višak masnoće.
Potrebno je:
- 3 komada pilećih prsa
- 300 g očišćenih šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 ljuta papričica
- mešavina začina (peršun, majčina dušica, origano, nana)
- so
- 6-8 palačinki (napravite ih kao što to uobičajeno radite)
Za pohovanje:
- brašno
- 4 jajeta
- prezle
- ulje za prženje
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)