PROJA S BROKOLIJEM: Zdrav obrok koji se pravi brzo i lako

Tatjana Marković

16. 11. 2023. u 07:00

PROJA sa brokolijem je savršen obrok.

ПРОЈА С БРОКОЛИЈЕМ: Здрав оброк који се прави брзо и лако

Foto: Printskrin Jutjub/Lilly ́s Ingredients

Mafini mogu da se spreme za doručak, užinu, ali i večeru, a gotovi su očas posla.

Sastojci:

3 jajeta
1 jogurt
1 čaša kisele vode
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
12 kašika kukuruznog brašna
4 kašike pšeničnog brašna
2 kašičice soli
1 srednja glavica brokolija

Foto: Printskrin Jutjub/Lilly ́s Ingredients

Priprema:

1. Dobro umutiti belanca, dodavati jedno po jedno žumance i ostale sastojke, osim brokolija.

2. Brokoli obariti u slanoj vodi, ostaviti da se skroz ohladi i ocedi na papirnoj salveti, pa ga razdvojiti na cvetove i svaki blago uvaljati u brašno da ne bi potonuo u testu za proju.

3. Pripremljenu smesu dopola sipati u kalupe za proju, u sredinu svakog staviti cvet brokolija i još malo dopuniti smesom da prekrije brokoli (ne do vrha jer će proja narasti).

4. Peći u rerni na 200 stepeni 10 minuta, a zatim smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko 25 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NEĆEMO SAZNATI PRAVU ISTINU: Sabalenka progovorila o dopingu