GOTOV JE ZA 15 MINUTA: Brzi hleb bez kvasca
ZDRAVIJA je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši. Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
* 600 g speltinog brašna
* 200 ml kisele vode
* 200 ml jogurta
* 1 jaje
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašike ulja
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica šećera
* 3 kašike mešavine semenki od susama, bundeve, lana i suncokreta
Priprema:
U 600 g speltinog brašna sipajte prašak za pecivo, pomešajte i lagano sipajte jogurt i kiselu vodu. U tu smesu sipajte i 1 celo jaje i nastavite sa mešanjem. Onda dodajte ulje, so i šećer i umesite testo za hleb od spelte. U umešeno testo dodajte mešavinu semenki.
Na kraju takođe dobro promesite sve ovo. Premažite uljem tepsiju u kojoj ćete peći hleb od speltinog brašna, pospite malo brašnom i stavite oblikovanu veknu hleba da se peče.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta.
(Trpeza)
Preporučujemo

4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00

TOPI SE U USTIMA, A NIJE KREMPITA: Brzi vanila kolač, koji se ne peče
30. 11. 2023. u 17:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)