GOTOV JE ZA 15 MINUTA: Brzi hleb bez kvasca
ZDRAVIJA je varijanta od klasičnog, a ukus mu je još lepši. Jednostavno i lako napravite hleb od speltinog brašna.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
* 600 g speltinog brašna
* 200 ml kisele vode
* 200 ml jogurta
* 1 jaje
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašike ulja
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica šećera
* 3 kašike mešavine semenki od susama, bundeve, lana i suncokreta
Priprema:
U 600 g speltinog brašna sipajte prašak za pecivo, pomešajte i lagano sipajte jogurt i kiselu vodu. U tu smesu sipajte i 1 celo jaje i nastavite sa mešanjem. Onda dodajte ulje, so i šećer i umesite testo za hleb od spelte. U umešeno testo dodajte mešavinu semenki.
Na kraju takođe dobro promesite sve ovo. Premažite uljem tepsiju u kojoj ćete peći hleb od speltinog brašna, pospite malo brašnom i stavite oblikovanu veknu hleba da se peče.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 40 minuta.
(Trpeza)
Preporučujemo

4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00

TOPI SE U USTIMA, A NIJE KREMPITA: Brzi vanila kolač, koji se ne peče
30. 11. 2023. u 17:00

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)