PROSTO PRSTE DA POLIŽETE: Posna pica sa tunjevinom, šampinjonima i kačkavaljem
TOLIKO je dobra da ćete je stalno praviti. Napravite domaću posnu picu. Tunjevina zamenjuje meso, a posni kačkavalj menja pravi sir.
Foto Shutterstock
Testo:
* 1 ,5 dl mlake vode
* 0,5 dl ulja
* 1/2 paketa svežeg kvasca
* 1 kašičica šećera
* 1 kašičica soli
* 250 g brašna
NADEV:
* 1 konzerva tunjevine u ulju
* 100 g biljnog kačkavalja
* 50 g mariniranih šampinjona
* po želji paradajz pelat, origano i maslinke,sveža paprika
Priprema:
Sipajte u mlaku vodu šećer i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke, i umesite mekano testo. Mesite ga par minuta pa ostavite 30 minuta da naraste. Razvijte testo pa ga stavite u pleh. Onda premažite paradajz pelat pa dodajte tunjevinu oceđenu od ulja i sve ostale sastojke za nadev. Na kraju narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Vodite računa da ne pregori odozdo.
(Trpeza)
Preporučujemo
4 POSNA JELA PO RECEPTU MONAHA SA ATOSA: Najlepši obroci iz hilandarskog kuvara
30. 11. 2023. u 12:00
TRAMPOV PLAN SADRŽI DO SADA NEVIĐENO OBEĆANjE: "Velika pobeda za Zelenskog i dugoročnu bezbednost Ukrajine"
MIROVNI plan predsednika SAD-a Donalda Trampa za Ukrajinu sadrži model bezbednosnih garancija nalik članu 5 NATO-a, što bi obavezalo SAD i evropske saveznike da napad na Ukrajinu tretiraju kao napad na celu „transatlantsku zajednicu“, prema nacrtu koji je objavio Axios.
21. 11. 2025. u 07:56
NAJVEĆA SILA EVROPE REAGOVALA NA TRAMPOV PLAN: "U principu podržavamo"
NEMAČKA vlada saopštila je da "u principu" podržava plan Sjedinjenih Američkih Država za okončanje rata u Ukrajini, ali da ostaje posvećena zaštiti ukrajinskog suvereniteta i obezbeđivanju bezbednosnih garancija za zemlju.
21. 11. 2025. u 12:37
SVEŠTENIK ŠOKIRAO HRVATSKU: Iza oltara skrivao mračnu tajnu
U MALOM mestu kraj Benkovca u Hrvatskoj župljane je najpre šokiralo privođenje župnika, a onda i nepravomoćna presuda za više kaznenih dela iz domene dečje pornografije i seksualnog iskorišćavanja maloletnika.
21. 11. 2025. u 13:24
Komentari (0)