PEKU SE SAMO 20 MINUTA: Napravite najbolje domaće zemičke, idealne za sendvič ili doručak
ZEMIČKE možete da služite kao zamenu za hleb, ali su odlične i kada želite da napravite burgere.

Foto: Shutterstock
Zemičke se prave slično kao i lepinje, a sa ovim receptom testo sigurno uspeva. Ako u testo dodate sirće, ono će pomoći da brže nadođe, a ulje i puter će ih učiniti najmekšim do sada. Isprobajte i vi ovaj recept za zemičke koji sigurno uspeva.
Sastojci:
1/2 svežeg kvasca Foto: Shutterstock
1 kašičica šećera
250 ml toplog mleka
450 g brašna
1 jaje
40 ml ulja
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika putera
1 kašika sirćeta
Za premazivanje:
1 jaje
1 kašičica kisele pavlake
Recept za mekane zemičke:
U posudi izdrobite kvasac, dodajte šećer i sipajte toplo mleko. Dobro promešajte, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, jaje, sipajte ulje, istopljeni puter i sirće. Umesite mekano testo i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odmori nekih sat vremena.
Na pobrašnjenoj površini kratko premesite testo i podelite na šest jednakih delova. Oblikujte loptice, pa opet pokrijte providnom folijom i ostavite da odmore 15 minuta.
Poređajte zemičke na pleh obložen pek-papirom, pa premažite jajetom koje ste umutili sa kiselom pavlakom i pospite susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POSNA PITA OD ŠAMPINjONA: Pravi se lako, idealna za bilo koje doba dana
02. 04. 2024. u 07:00

NE BACAJTE OSTATKE HLEBA: Napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom
31. 03. 2024. u 06:45

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)