NEODOLJIVI KAPUŠNJIK: Lepinjice punjene kiselim kupusom, toliko ukusne da vam ništa uz njih ne treba

Новости онлине

17. 04. 2024. u 07:00

Ono što posebno fascinira kod kapušnjika, osim ukusa, naravno, jeste i činjenica da se priprema na vrlo jednostavan način, tako da ga mogu pripremati i manje iskusne domaćice.

НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje svežeg kvasca
  • 400 ml vode
  • 800 g brašna
  • 400 g narendanog kiselog kupusa
  • soli po ukusu
  • malo šećera
  • malo ulja za testo
  • ulje za prženje

Priprema:

Posebno je važno kupus narendati na sitno i obavezno ga dobro ocediti.

Usitnite kvasac i dodajte malo šećera, pa ga ostavite da nadođe.

Dodajte ostale sastojke i zamesite glatko testo, pa ostavite da nadođe.

Nakon što nadođe, odvajajte manje komade i od njih pravite loptice.

Svaku lopticu rastanjite oklagijom, pa stavite preko pripremljeni kiseli kupus, a onda ponovo od tog testa oblikujte lopticu.

Potom svaku ponovo rastanjite oklagijom i ostavite da odstoji oko 15 minuta.

Dobro zagrejte ulje u tiganju i pržite sa obe strane.

Kapušnjik je toliko ukusan da se može jesti bez ikakvih dodataka. Uverićete se i sami kada ga isprobate.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)