SVEČANA PITA SA KUVANIM JAJIMA I ŠUNKOM: Toliko ukusna da joj sigurno nećete odoleti
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 90 g maslaca
- 70 ml vode
- 5 kuvanih jaja
- veza mladog luka
- 150 g šunke
- Za preliv:
- 2 sveža jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml mleka
- parmezan
Priprema:
Sjedinite brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite s proprženim mladim lukom.
Sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Sveža jaja umutite s pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom
29. 04. 2024. u 07:00
ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali
25. 04. 2024. u 07:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)