JEZEKILJEV HLEB: Recept za najzdraviji hleb na svetu

Novosti online

31. 05. 2024. u 07:00

Čuveni Jezekiljev hleb popularan je širom sveta zbog svojih nutritivnih vrednosti i zdravih sastojaka.

ЈЕЗЕКИЉЕВ ХЛЕБ: Рецепт за најздравији хлеб на свету

Foto: Shutterstock

Parče hleba ima 80 kalorija i 0,5 g masti (0% zasićenih), 15 g ugljenih hidrata (od čega 3 g vlakana) i 5 g proteina. Ovaj hleb sastavljen je tako da zaista prija vašem organizmu. Pšenica, ječam, proso i još dosta raznih namirnica stvaraju moćnu kombinaciju proteina i sadrži 18 amino kiselina, koje su neke od njih bile neophodne za naš organizam.

Sastojci:

  • 8 šolja pšeničnog brašna od celog zrna
  • 4 šolje ječmenog brašna
  • 2 šolje skuvanog i izgnječenog sočiva
  • pola šolje mlevenog prosa
  • pola šolje raženog brašna
  • 2 šolje vode
  • kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 7 grama svežeg kvasca

Priprema:

Otopite kvasac u malo tople vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Pomešajte pšenično, raženo brašno, proso i ječam. Potom umešajte sočivo i maslinovo ulje sa malo vode i izblendajte. U dublju činiju stavite mešavinu brašna i otopljeni kvasac, dodajte proso i so. Zamesite testo, a po potrebi sipajte još vode. Kada umesite smesu, izručite je na površinu blago prekrivenu brašnom i mesite testo dok ne postane glatko. Stavite testo u nauljenu posudu i sačekajte da naraste duplo. Nakon toga još jednom premesite testo, oblikujte veknu, stavite u pobrašnjavljenu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)