MEDITERANSKA PICA SA FETOM, TIKVICAMA I LUKOM: Uz gotovo testo za picu pravi se za pola sata i neverovatno je aromatična

Novosti online

06. 06. 2024. u 10:40

Mediteranska pica pravi se sa brojnim sastojcima poput feta sira, mocarele, tikvica, bosiljka i dve vrste luka.

МЕДИТЕРАНСКА ПИЦА СА ФЕТОМ, ТИКВИЦАМА И ЛУКОМ: Уз готово тесто за пицу прави се за пола сата и невероватно је ароматична

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 450 g gotovog testa za picu
  • 1 čen belog luka, sitno narendan
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1 limun, sa koricom, podeljen
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • 30 g maslina, iseckanih
  • 40 g iseckanog mocarela sira
  • 1 mali paradajz, nasečen na krugove
  • 1/3 srednjeg crvenog luka, tanko isečenog
  • 70 g tikvica iseckanih
  • 20 g bosiljka
  • 30 g feta sira

Priprema:

Zagrejati rernu na 230°. Tepsiju podmažite uljem. Razvucite testo za picu da prekrije dno pripremljenog pleha. U maloj činiji pomešajte beli luk, origano, 1 kašičicu kore od limuna i 3 kašike ulja; začiniti solju i biberom. Premažite površinu testa sa 2 kašike aromatizovanog ulja. Dodajte masline u preostalu 1 kašiku ulja sa ukusom i stavite na picu.

Pospite mocarelu preko testa, položite paradajz, luk i tikvice na sir. Prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite picu dok kora ne porumeni, a povrće ne omekša, 20 do 25 minuta. Pospite mariniranim maslinama i preostalim začinjenim uljem, fetom, bosiljkom i sa još origana. Nasecite limun sa koricom na kriške. Servirajte uz kriške limuna.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca