BRZI UŠTIPCI SA PRAŠKOM ZA PECIVO: Jedite ih uz sir, kajmak ili domaći džem

Tatjana Marković

10. 06. 2024. u 12:23

Ima li boljeg jela za doručak, ili večeru od ovog? Nema! A uštipci su i idealna užina. Sve zavisi da li ćete dodati, kajmak, sir, džem, ili možda neki krem - i eto zadovoljstva za nepca.

БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем

Foto: Jutjub

Sastojci:

 4 jajeta

1 čaša od 2 dl kisele pavlake 

1/2 dl mleka

16 kašika brašna

1 prašak za pecivo 

soli po ukusu

Priprema:

1. Umutiti penasto jaja s malo soli, zatim dodati mleko, pavlaku i prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno, mešati da se sve fino sjedini.

2. Dobijenu smesu vaditi kašikom prethodno umočenu u vrelo ulje i spuštati u to ulje u tiganju, pa pržiti sa svih strana da uštipci fino porumene.

3. Vaditi ih na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu