RECEPT ZA DOMAĆE PERECE: Slane perece bolje nego iz pekare
Mirisne, mekane i neverovatno ukusne.
Sastojci:
- 4 ½ kašičice aktivnog suvog kvasca, jedno pakovanje
- 250 ml tople vode
- 2 kašičice šećera
- 2 kašike neslanog putera, rastopljenog
- 2 kašičice soli
- 750 g višenamenskog brašna
- 500 ml vode
- 8 kašika sode bikarbone
- 2 kašike krupne soli
- 12 kašika neslanog putera, rastopljenog
Priprema:
Za ovo domaće pecivo prvo zagrejte rernu na 240 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer u posudi. Mešajte smesu kukom na mikseru za testo. Umešajte so i rastopljeni puter. Dodajte 125 g brašna i promešajte, pa nastavite da dodajete ostatak brašna malo po malo, dok testo ne postane lepljivo. Po potrebi dodajte još brašna. Mesite testo 5 minuta i formirajte loptu.
Vratite testo u posudu i ostavite da odstoji 15 minuta. Dok se testo odmara, pripremite vodu od sode bikarbone. U tiganju prokuvajte 250 ml vode zajedno sa sodom bikarbonom. Nakon što se soda bikarbona rastvori, sklonite smesu sa vatre i sipajte u šerpu. Izvadite testo iz posude i isecite na 8 delova. Svaki deo izvaljajte između ruku u oblik dugačke kobasice. Oblikujte je u perecu i stavite u vodu sa sodom bikarbonom na 2 minuta. Stavite na lim za pečenje. Nastavite da valjate i oblikujete druge perece i stavljate ih u vodu sa sodom bikarbonom. Pecite perece 8-9 minuta ili dok ne porumene. Nakon vađenja iz rerne, obilno premažite otopljenim puterom i pospite krupnom solju.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)