HLEPČIĆI IZ TIGANJA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
Svaka zemlja ima neko tradicionalno jelo, a kada je reč o Kini, to su ovi hlepčići. Recept za ovo ukusno testo je jednostavan i gotovo svako može da napravi.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 2 jajeta
- 120 ml tople vode
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- perca mladog luka
Priprema:
Sve sastojke sjedinite u činiju i zamesite testo sve dok ne postane homogeno. Potom ga oklagijom razvaljajte u tanki krug. Po njemu pospite sitno seckana zelena perca od mladog luka pa urolajte. Možete slobodno nekoliko puta da "valjate" rolat kako biste bili sigurni da se sve sjedinilo.
Ponovo razvaljajte oklagijom ali ovog puta ne morate previše tanko, kako bi testo lepo naraslo.
Modlom ili čašom secite helpčiće i ređajte na tacnu kako bi im dali vremena da se kvasac aktivira. Posle najviše 20 minuta, hlepčića pržite u tiganju, na dobro zagrejanom ulju nekoliko minuta sa obe strane dok hlepčići ne dobiju zlatnu boju.
Hlepčiće vadite na tanjir sa ubrusom kako bi pokupio višak ulja.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
17. 07. 2024. u 16:00
PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
16. 07. 2024. u 14:16
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)