SARDINIJSKA PITA SA PARADAJZOM: Savršena za doručak
Ova pita se jednostavno priprema, a tipična je po tome što se pravi sa zrelim paradajzom.
Sastojci:
- 600 g zrelog paradajza
- 2 kašike ulja (plus više za tiganj)
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- Nekoliko listova bosiljka
- 350 g brašna
- 7 g kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica origana
- 1/2 kašičice šećera
Priprema:
Za pitu sa paradajzom prvo isecite luk i beli luk i stavite ih u veliku činiju. Isecite paradajz na male komade i sakupite vodu od paradajza odvojeno u malu posudu. Dodajte paradajz u činiju i dodajte seckani bosiljak, origano, so, ulje i brašno.
U paradajz vodu izmrvite kvasac, dodajte šećer i promešajte. Dodajte kvasac i sve umesite rukama, dobićete veoma lepljivo testo. Stavite celofan i ostavite da se diže najmanje 2 sata. Nauljite pleh, lopaticom rasporedite testo, pokapajte uljem i pecite na 190 stepeni od 45 do 50 minuta.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PITA SA PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja
30. 07. 2024. u 15:00
PITA SA KUPUSOM I PIRINČEM: Tradicionalni recept za pitu koju ćete obožavati
19. 07. 2024. u 08:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)