SVI ĆE IH RADO JESTI: Rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa, idealne za doručak, večeru, pa čak i užinu
ROLNICE od lisnatog testa i mlevenog mesa su izvrsne za večeru ili užinu, a gurmani će ih rado jesti.
Sastojci:
230 g tikvica, očišćenih
230 g mlevenog mesa
220 g prezli
30 g sitno seckanog peršuna
2 kašike ulja
1 kašika sitno narendane limunove kore
2 kašičice mlevenog semena komorača
2 kašičice soli
2 kašičice bibera
2 kašičice belog luka u prahu
2 kašičice mlevene paprike
1 veliko jaje
1 pakovanje zamrznutog lisnatog testa, odmrznite ga.
Recept za brzinske rolnice od lisnatog testa i mlevenog mesa:
Za rolnice od lisnatog testa prvo narendajte očišćene tikvice i beli luk na sitne rupice, u veliku činiju. Dodajte mleveno svinjsko meso, prezle, sitno seckani peršun, dve kašike ulja, sitno narendanu limunovu koru, kašičice semena komorača,so, biber, beli luk u prahu i mlevenu papriku. Umutiti jedno veliko jaje u maloj posudi, pa odvojte dve kašike jajeta na stranu. Dodajte preostalo jaje u mešavinu mesa i snažno mešajte dok se sve ne sjedini.
Odvijte listove odmrznutog lisnatog testa. Ako koristite pakovanje sa samo 1 listom testa, presecite ga po dužini i razvaljajte svaku polovinu na lagano pobrašnjenoj površini. Na jedan list kašikom stavite polovinu mešavine mesa na oko 2 cm od ivica testa. Umotajte testo u oblik kobasice, po dužini peciva. Pređite palcem duž šava da biste zalepili ivice i jedan kraj testa zatvorite. Stavite rolnu šavom nadole, na pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak sa preostalim listom testa i mešavinom mesa. Ohladite, nepokriveno, najmanje 30 minuta do 2 sata u frižideru.
Stavite rešetku u donju trećinu rerne i zagrejati na 190°. Premažite rolne kobasice jajetom koje ste odvojili. Nožem napravite rezove na vrhu testa. Svaku rolnu isecite na 6 delova da dobijete ukupno 12. Ravnomerno poređajte na pleh i pecite dok se rolnice ne naduvaju i ne porumene, 30–40 minuta. Smanjite temperaturu rerne na 176° i nastavite da pečete dok ne porumeni, 15-20 minuta duže. Servirajte i uživajte.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)