DOMAĆA PITA OD KISELOG TESTA SA SIROM I MIROĐIJOM: Vrhunska pita kakvu sigurno niste probali do sada
Savršen spoj mirisa i ukusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg brašna
- 2 žumanca
- 2,5 dl mleka
- 30 g kvasca
- kašičica šećera
- 1 dl ulja
- so
nadev:
- 300 g belog sira
- 2 dl pavlake
- 2 žumanca
- 4 belanca
- vezica mirođije
- kašičica putera, so
Priprema:
Rastopite kvasac u 1 dl mleka, dodajte šećer i malo brašna, poklopite i ostavite na
toplom da uskisne.
Pomešajte brašno, so, kvasac, žumanca, ulje i preostalo mleko, pa zamesite meko testo.
Mesite dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte i ostavite na toplom da naraste.
Izmrvite sir i pomešajte sa pavlakom, žumancima i iseckanom mirođijom. Belanca malo
posolite, pa mikserom ulupajte u čvrst sneg i pažljivo umešajte u smesu od sira i mirođije.
Testo razvucite oklagijom do debljine od 1 cm i stavite u podmazan i pobrašnjen pleh.
Preko testa sipajte i ravnomerno rasporedite nadev, ali tako da uz ivicu ostane malo čistog testa.
Poprskajte otopljenim puterom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Služite uz jogurt ili, još bolje, uz veliku činiju ovčijeg kiselog mleka.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)