NOVI RECEPT KOJI JE ZALUDEO DRUŠTVENE MREŽE: Slatko pecivo poput oblaka
Pecivo na prvi pogled izgleda sasvim obično i kao svi drugi pekarski proizvodi, ali kada ga prepolovite, videćete da je sve samo ne običano.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- tri jaja
- 10 g kukuruznog skroba
- 30 g belog šećera
- Ekstrakt vanile
- jestiva boja (po želji)
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca. Umutiti belanca pa dodati kukuruzno brašno i šećer. Po želji možete dodati ekstrakt vanile za aromu i jestivu boju ako želite različite nijanse hleba.
Nastavite da mešate žicom za mućenje dok ne dobijete glatku belu smesu. Prebacite smesu u posudu za pečenje i napravite oblik koji želite pre nego što je stavite u rernu na 25 minuta na 150 stepeni. Ako ste mešavini ranije dodali jestivu boju, unutrašnjost peciva će imati zanimljivu boju.
(tportal.hr)
Preporučujemo

SOČNI I NEODOLjIVI: Trouglići sa sirom i šunkom kakve još niste probali
06. 08. 2024. u 12:00

DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)