SLASNI BUREK SA KROMPIROM: Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila

Novosti online

21. 09. 2024. u 08:00

Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana.

СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 600 g krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • suvi biljni začin
  • so
  • biber

Za preliv: 

  • 1, 5 dcl ulja
  • 2, 5 dcl vode
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Crni luk prodinstajte na malo ulja. Skinite sa vatre pa dodajte rendani krompir i začine. Dobro promešajte.  Sjedinite ulje, vodu i so. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte po 2 kore pa ih prelivajte pripremljenom smesom. Nanesite fil preko kora. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Prelijte zadnju koru. Pecite burek 20 ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)