NISTE JELI BOLJU ŠPANSKU PITU OD OVE: Najbrži recept za doručak
Španska pita je jedno o onih jela koje napravite sa zadovoljstvom, a ne treba da razmišljate imate li sve sastojke i da li morate u nabavku.
Sastojci:
- 4 velika krompira
- 1 velika crvena paprika
- crveni i beli luk
- 5 jaja
- so i biber, po ukusu
- 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Oljuštite krompir i narežite ga na tanke kriške.
Sitno naseckajte papriku i luk.
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krompir, papriku i luk, i pržite ih polako, uz povremeno mešanje, dok ne postanu mekani i blago zlatni.
Dok se krompir prži, u velikoj činiji dobro izmutite jaja. Dodajte so i biber po ukusu.
Kada je krompir gotov, stavite ga na papirni ubrus da upije višak masnoće. Zatim, dodajte krompir u činiju sa jajima i dobro promešaj da se sve sjedini.
Očistite tiganj i dodajte malo maslinovog ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Sipajte smesu sa krompirom i jajima u tiganj i ravnomerno rasporedite. Pržite oko 5-7 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatno smeđa.Pažljivo okreni pitu koristeći tanjir: postavite tanjir preko tiganja, okrenite tiganj i spustite pitu nazad u tiganj sa nepečenom stranom prema dole. Nastavite da pržite još 5-7 minuta, dok pita ne bude potpuno čvrsta i zlatno smeđa.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SLASNI BUREK SA KROMPIROM: Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila
21. 09. 2024. u 08:00
EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
06. 09. 2024. u 07:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)