NISTE JELI BOLJU ŠPANSKU PITU OD OVE: Najbrži recept za doručak
Španska pita je jedno o onih jela koje napravite sa zadovoljstvom, a ne treba da razmišljate imate li sve sastojke i da li morate u nabavku.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 velika krompira
- 1 velika crvena paprika
- crveni i beli luk
- 5 jaja
- so i biber, po ukusu
- 1/4 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Oljuštite krompir i narežite ga na tanke kriške.
Sitno naseckajte papriku i luk.
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krompir, papriku i luk, i pržite ih polako, uz povremeno mešanje, dok ne postanu mekani i blago zlatni.
Dok se krompir prži, u velikoj činiji dobro izmutite jaja. Dodajte so i biber po ukusu.
Kada je krompir gotov, stavite ga na papirni ubrus da upije višak masnoće. Zatim, dodajte krompir u činiju sa jajima i dobro promešaj da se sve sjedini.
Očistite tiganj i dodajte malo maslinovog ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Sipajte smesu sa krompirom i jajima u tiganj i ravnomerno rasporedite. Pržite oko 5-7 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatno smeđa.Pažljivo okreni pitu koristeći tanjir: postavite tanjir preko tiganja, okrenite tiganj i spustite pitu nazad u tiganj sa nepečenom stranom prema dole. Nastavite da pržite još 5-7 minuta, dok pita ne bude potpuno čvrsta i zlatno smeđa.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLASNI BUREK SA KROMPIROM: Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila
21. 09. 2024. u 08:00

EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
06. 09. 2024. u 07:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)