NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE: Prave se brzo, a niko ne može da im odoli

Новости онлине

06. 12. 2024. u 07:00

I kada postite možete spremati ukusno testo, a ove mekike su pravi izbor za doručak ili večeru. Ovaj recept se sprema vrlo jednostavno, a jedino što treba da sačekate jeste da testo nadođe.

НАЈВАЗДУШАСТИЈЕ ПОСНЕ МЕКИКЕ: Праве се брзо, а нико не може да им одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 400 g brašna
  • 200 g tople vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika šećera
  • kašičica soli
  • 20 g svežeg kvasca

Priprema:

U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe.
U posudi prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo.
Uvijte testo u streč foliju i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta.
Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri.
Gotove mekike poređajte na ubrus da se ocedi višak masti, servirajte tople.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LUKA MODRIĆ SENZACIONALNO ODLAZI KOD VELIKOG RIVALA? Fudbalski šok na pomolu jer Real ne želi da ponudi Hrvatu novi ugovor!