NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE: Prave se brzo, a niko ne može da im odoli
I kada postite možete spremati ukusno testo, a ove mekike su pravi izbor za doručak ili večeru. Ovaj recept se sprema vrlo jednostavno, a jedino što treba da sačekate jeste da testo nadođe.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 g tople vode
- 2 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- kašičica soli
- 20 g svežeg kvasca
Priprema:
U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe.
U posudi prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo.
Uvijte testo u streč foliju i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta.
Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri.
Gotove mekike poređajte na ubrus da se ocedi višak masti, servirajte tople.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)