POLJSKE PIROŠKE: Punjene sirom i krompirom, a kuvaju se

Jovana Vasić

19. 12. 2024. u 13:00

Odlične su za doručak ili večeru.

ПОЉСКЕ ПИРОШКЕ: Пуњене сиром и кромпиром, а кувају се

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 150 g pirea
  • 150 g feta sira
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja

Priprema: 

Pomešati brašno, so, jaje i ulje i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata, pa ga razvući oklagijom na debljinu 5 mm. Čašom vaditi krugove prečnika 8 cm. Pomešati pire krompir i sir, i stavljati fil kašičicom na sredinu piroške. Presaviti krug na pola i spojiti ivice. Pritisnuti ih viljuškom da se ne otvore. U šerpi prokuvati vodu uz dodatak malo ulja, pa stavljati piroške. Kuvane su kad isplivaju na površinu.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival