FANTASTIČNO SLANO PECIVO SA ZAČINIMA: Preporučujemo ga za sve prilike
To je tradicionalno jelo koje se može stalno spremati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 grama glatkog brašna
- 150-175 ml tople vode
- 1/2 kocke kvasca
- 1 čajna kašika belog luka u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soli
- 50 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 kašika suve mirođije
Priprema:
Pomešajte brašno, beli luk u prahu i so. U to izmrvite svež kvasac, dodajte maslinovo ulje i toplu vodu. Mesite testo dok ne prestane da se lepi za ruke. Pokrijte posudu krpom, a testo ostavite da se diže 90 minuta. Premesite ga i oblikujte valjak. Nožem isecite 15 jednakih jufki i odložite na pleh za pečenje obložen pek-papirom. Premažite s malo ulja, razmućenog jajeta i ostavite ih još 30 minuta da se dižu. Pecite na 200 stepeni 20-25 minuta. Kad su gotove, prekrijte kuhinjskom krpom. U manjem loncu otopite puter i dodajte mu sitno seckani beli luk. Kratko pržite, sklonite i umešajte mirođiju pa premažite pecivo.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČICE SA ČVARCIMA: Nećete moći da im odolite, a prave se nikad lakše
23. 12. 2024. u 07:00Novosti online

DOMAĆE KIFLICE SA VIRŠLAMA: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije
22. 12. 2024. u 07:00Novosti online

POLjSKE PIROŠKE: Punjene sirom i krompirom, a kuvaju se
19. 12. 2024. u 13:00Novosti online

RECEPT ZA DOMAĆE LEPINjE SA SUSAMOM: Napravite ih sami po ovom receptu
14. 12. 2024. u 07:00

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)