PO OVOM RECEPTU LAKO ISPADA SVAKOJ DOMAĆICI: Evo kako da napravite domaće lisnato testo
Domaće lisnato testo se pravi brzinski, samo je potrebno da odstoji u frižideru ili zamrzivaču.
![ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто](/data/images/2023-12-04/429680_shutterstock-2389211035_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Sastojci:
200 g putera sobne temperature
1 jaje
1/3 kašičice soli
450 g brašna
Recept za domaće lisnato testo:
Ovo lisnato testo počnite da pravite tako što ćete u kefir da sipate jaje i so. Promešajte žičanom mutilicom. Nakon toga dodajte brašno. Mesite rukom, a zatim ga razvaljajte na radnoj površini. Stavite kocke putera po sredini testa i preklopite ga sa sve četiri strane. Zatim ga opet razvaljajte oklagijom, i ponovo stavite kocke putera u sredinu, preklopite i opet razvaljajte.
Ponovite još jednom sve sa puterom i valjanjem. Nastavite da valjate oklagijom, dodajte po potrebi brašna. Preklopite testo sa sve četiri strane i stavite u frižider.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![LEPINJE PO RUSKOM RECEPTU: Uz krompir i sir dobijate savršenstvo LEPINJE PO RUSKOM RECEPTU: Uz krompir i sir dobijate savršenstvo](/data/images/2025-02-08/571133_shutterstock-1930104758_t.jpg?time=1739047208)
LEPINjE PO RUSKOM RECEPTU: Uz krompir i sir dobijate savršenstvo
09. 02. 2025. u 09:00
![SOČNO KREMASTO UŽIVANJE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom SOČNO KREMASTO UŽIVANJE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom](/data/images/2025-02-08/570829_shutterstock-523309729_t.jpg?time=1738982233)
SOČNO KREMASTO UŽIVANjE: Rozen torta sa makom i belom čokoladom
08. 02. 2025. u 10:00
![ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ORBAN: Danas u SAD nastao veliki skandal
MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je danas da je u SAD "nastao veliki skandal" nakon što je američki predsednik Donald Tramp odlučio da otkrije koliko su novca i kome američke agencije isplatile poslednjih godina, a da je to "pokazalo da je liberalna globalna elita koristila američki budžet da bi finansirala svoju finansijsku i ideološku agendu širom sveta".
10. 02. 2025. u 19:39
![DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM DONČIĆEVO POREKLO: NJegov deda Srbobran rođen je na KiM](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
DONČIĆEVO POREKLO: Njegov deda Srbobran rođen je na KiM
LUKA Dončić jedan je od najboljih košarkaša planete. Momak koji iz dana u dan fascinira ljubitelje košarke je Srbin po ocu, i ne krije koliko je privržen našoj zemlji, a trenutno je u centru pažnje zbog prelaska u Lejkerse.
10. 02. 2025. u 12:44
Komentari (0)