ČIZBURGER PITA: Slasna i sočna, oduševiće i one izbirljive

Jovana Vasić

12. 02. 2025. u 07:00

Čizburger pita prepuna je mesa i ima sir koji se topi odozgo. Servirajte je uz neki od omiljenih sosova.

ЧИЗБУРГЕР ПИТА: Сласна и сочна, одушевиће и оне избирљиве

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 kriški seckane slanine
  • 450 g mlevenog mesa
  • 120 g luka sitno isečenog na kockice
  • so i biber po ukusu
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 240 g rendanog kačkavalja
  • 120 g mešavine brašna, soli, vegete i praška za pecivo
  • 240 ml mleka
  • 2 jajeta
  • ulje
  • zelena salata iseckana
  • kiseli krastavci iseckani

Priprema:

Za mleveno meso pripremljeno na ovaj način zagrejte rernu na 180 stepeni C. Premažite vatrostalnu posudu uljem. U tiganju ispržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 4-5 minuta, pa je ocedite na papirnom ubrusu. Ocedite sve osim 1 kašičice masti od slanine iz tiganja. Dodajte mleveno meso i luk u tiganj. Pržite 6-7 minuta.

Umešajte so, biber i beli luk u prahu i pržite još 1 minut. Dodajte 2/3 slanine nazad u tiganj, a preostalu slaninu ostavite za ukras. Stavite mešavinu mesa u vatrostalnu posudu. Po vrhu pospite sirom. U posudi pomešajte mešavinu brašna i vegete, mleko i jaja. Prelijte preko mesa i sira.

Pecite 25 minuta ili dok pita ne porumeni i dok nož ne bude čist. Pospite preostalom slaninom i zelenom salatom ili kiselim krastavčićima. Isecite i servirajte. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KUP RADIVOJA KORAĆA - PROMENJENI TERMINI: Evo kada se, zapravo, igraju utakmice!