KIFLICE SA KISELIM KUPUSOM: Mekani i ukusni zalogaji, kojima niko ne može da odoli
Verujemo da ovakve kiflice još uvek niste probali, pa je vreme da tu grešku ispravite i obradujete ukućane ovim divnim kiflicama. Služite ih tople, uz pavlaku ili jogurt.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 550 g brašna
- 250 ml mleka
- 150 ml ulja
- 25 g svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 450 g kiselog kupusa
- 350 g sitnog sira
- 1 jaje
- susam po želji
- so i mleveni biber po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ove kiflice prvo zamesite testo. Pomešajte kvasac, mleko, šećer i brašno. Izmesite testo dobro, pa ga ostavite da se diže. Narendani kiseli kupus pržite, povremeno dolivajući vodu, dok ne omekša.
Kada se kupus prohladi dodajte sir i izmešajte sve da se sjedini. Nakon toga podelite testo na 6 jufki i svaku unakrsno isecite na 8 trouglova. Na širu stranu svakog trougla stavite fil pa umotajte poput kifle.
Kada završite, svaku kiflu pre ubacivanja u rernu premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumene.
(stvarukusa)
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA KIFLICE SA KOKOSOM: Jednostavne i preukusne
20. 01. 2025. u 15:00Novosti online
POSNE KIFLICE SA SPANAĆEM: Jednostavan recept za bilo koje doba dana
20. 12. 2024. u 07:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)