RECEPT ZA NAJLEPŠU DOMAĆU POGAČU BEZ JAJA I KVASCA: Sprema se brzo i lako, a mirisom vraća u detinjstvo

Jovana Vasić

24. 02. 2025. u 07:00

Ova pogača pravi se bez kvasca i jaja, pa nema čekanja da testo nadođe, a rezultat je mekana unutrašnjost i hrskava korica koja će oduševiti svakoga. Priprema je brza i laka, idealna za trenutke kada vam treba ukusan hleb bez puno truda.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 700 g brašna
  • 400 ml vode
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • biljno ili maslinovo ulje

Priprema:

U jednu posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, pa kada ih umešate dodajte vodu, jogurt i prstohvat soli, pa sve zajedno mešajte dok ne dobijete homogenu testastu masu.
Tepsiju ili pleh u kom ćete peći pogaču premažite uljem (možete koristiti i mast).
Nije potrebno čekati da testo nadođe niti ga dodatno mesiti na brašnu, već samo napravite rukama oblik pogače i stavite na nauljen pleh.
Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni, te ostavite da se peče uz blagovremeno proveravanje. Kada pogača porumeni, a na čačkalici prilikom provere ubodom u sredinu ne ostane ništa, to je znak da je gotova. 
Po želji, odozgo je možete premazati puterom dok je vruća. Prijatno!

(glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)