MOŽETE DA GA NAPRAVITE I KOD KUĆE: Najlakši recept za integralni hleb
Napravite integralni hleb bez trunke belog brašna, a samo dva parčeta hleba će vas držati sitim satima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 600 g speltinog brašna
- 80 g brašna konoplje
- 400 ml vode (mleka)
- 1 kašičica morske soli
- 2 kašičice smeđeg ili kokosovog šećera
- 4 kašičice ulja konoplje
- miks semenki (laneno seme, susam, seme sirove bundeve, sirovi suncokret)
- 1/2 svežeg kvasca
Priprema:
Sve sastojke umešajte u testo glatke teksture. Potom ga ostavite da naraste. Premesite ga nekoliko puta i ostavite ga da prenoći radi fermentacije. Ujutro još jednom premesite testo, ubacite u kalup za pečenje hleba obložen pek-papirom. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Ubacite hleb na srednji nivo rerne na 10 minuta, a potom spustite temperaturu na 180 stepeni i hleb na prvi nivo. Pecite ga još 30 minuta, da se napravi fina korica. Gotov hleb poprskajte vodom i uvijte u pamučnu krpu kako bi bio što mekši.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ORIGINALNA ITALIJANSKA ĆABATA: Hrskavi šupljikavi hleb koji je idealan za bruskete i sendviče
21. 02. 2025. u 11:36Jovana Vasić

ZA SAVRŠEN POČETAK DANA: Domaći hleb od 3 sastojka po receptu Džejmija Olivera
18. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ORIGINALNI RECEPT ZA TAIN: Srpski vojnički hleb, dugotrajan je, ne kvari se brzo, a mekan kao duša
11. 02. 2025. u 07:00Novosti online

NEODOLjIVO UKUSAN POČETAK DANA: Punjeni hleb sa sirom na italijanski način
08. 01. 2025. u 07:00

SNIMAK SA PREVODOM NA SRPSKI Žestoka rasprava Trampa i Zelenskog (VIDEO)
U PETAK je u Beloj kući održan sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa, potpredsednika Džej Di Vensa i Vladimira Zelenskog, a susret je prerastao u eksplozivnu i žestoku raspravu.
28. 02. 2025. u 23:12

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji
"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".
01. 03. 2025. u 14:49

TRAŽE DISKVALIFIKACIJU PRINCA: "Ovo bi trebalo da bude dovoljan razlog, zar ne?"
POJAVIO se mogući razlog za diskvalifikaciju ovoodišnjeg pobednika za PZE, Stefana Zdravkovića, Princa od Vranja.
01. 03. 2025. u 13:38
Komentari (0)