FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
Omiljeni slatkiš velikih gurmana idealna je završnica za posni ručak.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg tankih kora
- 600 g oraha
- 150 g suvog grožđa
- 600 g šećera
- 400 g šećera za preliv
- ulje i kisela voda za premazivanje kora
Priprema:
Na dno velikog pleha stavite tri kore, svaku malo premažite prethodno pripremljenom mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Svaku narednu koru premazujte uljem i kiselom vodom, a mlevenim orasima i suvim grožđem filujte svaku drugu koru. Završite sa 3 kore. Pre pečenja oštrim nožem kolač pažljivo isecite na kocke i ispecite ga. Šećer i vodu stavite da se kuvaju i krčkajte sve dok se šećer ne rastopi. Ukoliko volite, u preliv možete da dodate i malo limuna. Gotovim sirupom prelijte pečenu pitu i ostavite je da ga dobro upije. Poslužiti hladnu.
(still)
Preporučujemo
POSNA PITA SA KOKOSOM I VIŠNjAMA: Starinska poslastica, gotova očas posla (VIDEO)
05. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić
ČUPAVA PITA OD VIŠANjA: Najlepši zimski slatkiš koji ćete probati (VIDEO)
03. 01. 2025. u 14:30Novosti online
SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00
TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
04. 02. 2025. u 07:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)