FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku

Jovana Vasić

08. 03. 2025. u 12:30

Omiljeni slatkiš velikih gurmana idealna je završnica za posni ručak.

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  1/2 kg tankih kora 
  •  600 g oraha
  •  150 g suvog grožđa
  •  600 g šećera 
  •  400 g šećera za preliv 
  •  ulje i kisela voda za premazivanje kora

Priprema:

 Na dno velikog pleha stavite tri kore, svaku malo premažite prethodno pripremljenom mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Svaku narednu koru premazujte uljem i kiselom vodom, a mlevenim orasima i suvim grožđem filujte svaku drugu koru. Završite sa 3 kore.  Pre pečenja oštrim nožem kolač pažljivo isecite na kocke i ispecite ga. Šećer i vodu stavite da se kuvaju i krčkajte sve dok se šećer ne rastopi. Ukoliko volite, u preliv možete da dodate i malo limuna. Gotovim sirupom prelijte pečenu pitu i ostavite je da ga dobro upije. Poslužiti hladnu.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TO JE MOJ RAJ: Neda Ukraden odlučila gde će provesti svoje poslednje dane