FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
Omiljeni slatkiš velikih gurmana idealna je završnica za posni ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg tankih kora
- 600 g oraha
- 150 g suvog grožđa
- 600 g šećera
- 400 g šećera za preliv
- ulje i kisela voda za premazivanje kora
Priprema:
Na dno velikog pleha stavite tri kore, svaku malo premažite prethodno pripremljenom mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Svaku narednu koru premazujte uljem i kiselom vodom, a mlevenim orasima i suvim grožđem filujte svaku drugu koru. Završite sa 3 kore. Pre pečenja oštrim nožem kolač pažljivo isecite na kocke i ispecite ga. Šećer i vodu stavite da se kuvaju i krčkajte sve dok se šećer ne rastopi. Ukoliko volite, u preliv možete da dodate i malo limuna. Gotovim sirupom prelijte pečenu pitu i ostavite je da ga dobro upije. Poslužiti hladnu.
(still)
Preporučujemo

POSNA PITA SA KOKOSOM I VIŠNjAMA: Starinska poslastica, gotova očas posla (VIDEO)
05. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ČUPAVA PITA OD VIŠANjA: Najlepši zimski slatkiš koji ćete probati (VIDEO)
03. 01. 2025. u 14:30Novosti online

SLATKA PITA SA PIRINČEM: Savršena kombinacija kojoj nećete moći da odolite
30. 10. 2024. u 09:00

TROUGLASTE PITICE SA MESOM I KROMPIROM: Idealne za doručak i večeru
04. 02. 2025. u 07:00

RUSKI AMBASADOR: Ako NATO to uradi, izbiće rat
AKO NATO obori ruski avion, to će značiti vojni sukob, izjavio je ambasador Rusije u Parizu Aleksej Meškov.
25. 09. 2025. u 16:04

RUSI NAPALI SEVERNO OD KIJEVA: Desetine hiljada ljudi bez struje i vode, Ukrajinci besni zbog nedostatka odbrane
RUSKI dronovi gađali su u četvrtak, 25. septembra, ključnu infrastrukturu u gradovima Černigov i Nižin na severu Ukrajine, ostavivši desetine hiljada stanovnika bez struje i vode.
25. 09. 2025. u 16:56

ŠOKANTNI DETALjI UBISTVA HRVATSKOG POLITIČARA Zakucali se u njega kolima, pa ga izrešetali - smrt nasred puta i trojica uhapšenih (VIDEO)
"USLEDILA je brza intervencija policije tokom koje je pronađen 33-godišnjak, nakon čega su uhvaćene još dve osobe."
24. 09. 2025. u 13:56
Komentari (0)