PIVSKI HLEB: Bez kvasca, mešanja i narastanja, a savršeno mekan
Tajna prozračnog i mekog pivskog hleba krije se u pravoj kombinaciji piva i maslaca koji treba otopiti i njime preliti hleb.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 360 g glatkog brašna
- 5 kašika šećera
- 70 g maslaca istopljenog
- 360 ml piva
- 1 prašaka za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. Sjedinite brašno, šećer, so, prašak za pecivo, 50 g otopljenog maslaca i pivo. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ne brinite ako ostane neka grudvica. Sipajte u kalup, prelijte preostalim maslacem i pecite oko 50 minuta. Proverite čačkalicom da li je hleb pečen u sredini. Izvadite hleb iz rerne, a posle pet minuta iz kalupa.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DA LI STE PROBALI HAČAPURI: Tradicionalni gruzijski hleb sa sirom
06. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

MOŽETE DA GA NAPRAVITE I KOD KUĆE: Najlakši recept za integralni hleb
01. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ORIGINALNA ITALIJANSKA ĆABATA: Hrskavi šupljikavi hleb koji je idealan za bruskete i sendviče
21. 02. 2025. u 11:36Jovana Vasić

ORIGINALNI RECEPT ZA TAIN: Srpski vojnički hleb, dugotrajan je, ne kvari se brzo, a mekan kao duša
11. 02. 2025. u 07:00Novosti online

TRAMP SE OGLASIO: Postignut dogovor sa Ukrajinom
AMERIKA je postigla dogovor sa Ukrajinom o retkim metalima, saopštio je američki lider Donald Tramp, javlja Rojters.
24. 03. 2025. u 18:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

KAKO SE PEJA OBOGATIO: "Kuće i stanove imam zbog Pariza"
VODITELj Zoran Pejić Peja prisutan je na sceni već tri decenije, a nekada je bio najtraženiji voditelj u inostranstvu, pa mu je pošlo za rukom da obezbedi i sebe i porodicu.
24. 03. 2025. u 13:23
Komentari (0)