PECIVO KOJE USPEVA SVIMA: Štapići od sira i belog luka
Za slasni doručak mnogi misle da je potrebno vreme. Međutim, to ne mora da znači. Recept za štapiće sa sirom i belim lukom napravljenim od testa za picu uvek će vam biti prvi izbor kada želite da počastite sebe i ukućane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
za testo:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- pola kocke kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 šolja mlake vode
za namaz:
- malo bibera
- 3 čena belog luka
- 1 kašika krem-sira
- 1 kašika suvog začina
- 2 kašike putera
- 2 kašike peršuna
- 1 šolja rendane mocarele
- pola šolje parmezana
- malo soli
Priprema:
U činiju sipajte toplu vodu i ubacite kvasac, pa promešajte i ostavite 10 minuta da se to aktivira. Posle toga ubacite sve ostale sastojke za testo, pa kada ga formirate, prebacite ga na radnu površinu i formirajte loptu. Podelite testo na dva dela i svaki formirajte u loptu. Obe stavite u frižider na najmanje tri sata, pa sat i po vremena pre nego što budete pekli testo, izvadite iz frižidera.
Omekšali puter pomešajte sa sitno seckanim belim lukom i začinima pa dobro višuljkom usitnite. Pleh u kom ćete peći zagrejte malo u rerni, izvadite ga i razvucite testo po njemu pa premažite sa polovinom namaza od belog luka i pospite rendane mocarelu i parmezan. Pecite najviše 15 minuta sve dok kačkavalji ne porumene. Izvadite iz rerne i sve ponovite sa drugom polovinom testa. Po dužini isecite štapiće i umačite u omiljeni sos.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZA DORUČAK PROBAJTE NORVEŠKE UŠTIPKE: Prave se munjevitom brzinom, od samo 5 sastojaka
28. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

POROŠENKO UDARIO NA ZELENSKOG: "Vodi Ukrajinu u diktaturu, Tramp ne veruje Putinu - treba mu plan B"
ON JE BIVŠI predsednik Ukrajine i smatra se glavnim političkim suparnikom aktuelnog predsednika Volodimira Zelenskog.
19. 03. 2025. u 10:20
Komentari (0)