PECIVO KOJE USPEVA SVIMA: Štapići od sira i belog luka

Новости онлине

19. 03. 2025. u 07:00

Za slasni doručak mnogi misle da je potrebno vreme. Međutim, to ne mora da znači. Recept za štapiće sa sirom i belim lukom napravljenim od testa za picu uvek će vam biti prvi izbor kada želite da počastite sebe i ukućane.

ПЕЦИВО КОЈЕ УСПЕВА СВИМА: Штапићи од сира и белог лука

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za testo:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 400 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • pola kocke kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 šolja mlake vode

za namaz:

  • malo bibera
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika krem-sira
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike peršuna
  • 1 šolja rendane mocarele
  • pola šolje parmezana
  • malo soli

Priprema:

U činiju sipajte toplu vodu i ubacite kvasac, pa promešajte i ostavite 10 minuta da se to aktivira. Posle toga ubacite sve ostale sastojke za testo, pa kada ga formirate, prebacite ga na radnu površinu i formirajte loptu. Podelite testo na dva dela i svaki formirajte u loptu. Obe stavite u frižider na najmanje tri sata, pa sat i po vremena pre nego što budete pekli testo, izvadite iz frižidera.

Omekšali puter pomešajte sa sitno seckanim belim lukom i začinima pa dobro višuljkom usitnite. Pleh u kom ćete peći zagrejte malo u rerni, izvadite ga i razvucite testo po njemu pa premažite sa polovinom namaza od belog luka i pospite rendane mocarelu i parmezan. Pecite najviše 15 minuta sve dok kačkavalji ne porumene. Izvadite iz rerne i sve ponovite sa drugom polovinom testa. Po dužini isecite štapiće i umačite u omiljeni sos.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SPORTSKI ŠOK: Umro Andrija Delibašić!