NAJBOLJI RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE: Recept koji se čuva od zaborava

Новости онлине

27. 03. 2025. u 07:00

Pazarske mantije su jedno od najpopularnijih tradicionalnih srpskih jela, a čuveni Taste Atlas je ovaj specijalitet stavio na prvo mesto liste najboljih srpskih jela i to sa dobrim razlogom.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

  • brašno 500 g
  • so 1 kašičica
  • mlaka voda 250 ml
  • ulje 1 kašika

Za fil:

  • mleveno meso (najbolje mešano, junetina i svinjetina) 500 g
  • crni luk 1 glavica
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • aleva paprika 1 kašičica

Za premazivanje:

  • otopljeni puter 100 g
  • ulje 100 ml

Priprema:

U posudu stavite brašno i so, pa postepeno dodajte mlaku vodu i ulje. Mesite dok ne dobijete glatko i elastično testo. Podelite testo na 4 loptice, premažite ih uljem i ostavite da odstoje 30 minuta.

U tiganju propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude potpuno kuvano. Začinite solju, biberom i alevom paprikom po ukusu. Ostavite da se ohladi.

Svaku lopticu testa razvucite što tanje možete, gotovo prozirno. Premažite testo otopljenim puterom i uljem. Na jedan kraj testa stavite fil od mesa, pa uvijajte testo u rolat. Rolat sečite na komade dužine oko 5 cm i ređajte ih uspravno u podmazan pleh.

Premažite mantije preostalim puterom i uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE MOGAO DA VERUJE: Evo šta je Dejan Stanković doživeo danas u Čečeniji