KOULOURAKIA: Slatke pletenice koje Grci tradicionalno prave za Uskrs

Новости онлине

15. 04. 2025. u 07:00

Slatke pletenice sa aromom pomorandže ćete prosto obožvati.

КОУЛОУРАКИА: Слатке плетенице које Грци традиционално праве за Ускрс

Foto: Printskrin/instagram

Sastojci:

  • 250 gr maslaca,
  • 200 gr šećera,
  • 2 jaja,
  • 1 kašičica vanil ekstrakta (ili 1 kesica vanil šećera),
  • 1 prašak za pecivo,
  • 500 gr brašna,
  • rendana kora jedne narandže

Priprema:

Maslac istopite i umutite sa šećerom. Dodajte jaja, rendanu koru narandže i sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesite. Testo treba da bude mekano. Oblikujte pletenice ili spirale i pecite oko 15-20 minuta na 180°C.
Posna verzija:

Umesto maslaca koristite ulje, dodajte sok od ceđenje narandže umesto jaja i pravite po istom postupku.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE OLIČENJE ZLA: Melinda Gejts otkrila mračnu stranu braka sa Bilom