KOULOURAKIA: Slatke pletenice koje Grci tradicionalno prave za Uskrs
Slatke pletenice sa aromom pomorandže ćete prosto obožvati.

Foto: Printskrin/instagram
Sastojci:
- 250 gr maslaca,
- 200 gr šećera,
- 2 jaja,
- 1 kašičica vanil ekstrakta (ili 1 kesica vanil šećera),
- 1 prašak za pecivo,
- 500 gr brašna,
- rendana kora jedne narandže
Priprema:
Maslac istopite i umutite sa šećerom. Dodajte jaja, rendanu koru narandže i sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i umesite. Testo treba da bude mekano. Oblikujte pletenice ili spirale i pecite oko 15-20 minuta na 180°C.
Posna verzija:
Umesto maslaca koristite ulje, dodajte sok od ceđenje narandže umesto jaja i pravite po istom postupku.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA BOSANSKI LOKUM: Tradicionalna poslastica koja osvaja srca (VIDEO)
22. 03. 2025. u 15:00

POSLASTICA KOJA SE NE PEČE: Solunske štanglice se prosto tope u ustima
19. 03. 2025. u 16:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)