DOMAĆI HLEB OD BATATA: Sočan i mekan, pravićete ga stalno

Новости онлине

12. 04. 2025. u 07:00

Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g batata
  • 250 g šećera
  • 120 g biljnog ulja
  • 80 ml vode
  • 2 jaja 
  • 220 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice muskantnog oraščića
  • so
  • 100 g oraha

Priprema:

Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DELIJE NE MOGU DA DOĐU SEBI! Vanredno saopštenje navijača Crvene zvezde posle onog što se desilo na Marakani (VIDEO)