DOMAĆI HLEB OD BATATA: Sočan i mekan, pravićete ga stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g batata
- 250 g šećera
- 120 g biljnog ulja
- 80 ml vode
- 2 jaja
- 220 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice cimeta
- 1/4 kašičice muskantnog oraščića
- so
- 100 g oraha
Priprema:
Batat obmotajte folijom i pecite na 230 stepeni, oko sat vremena, dok ne omekša. Onda ga odmotajte i ogulite. Stavite u posudu i zgnječite, pa ostavite sa strane. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Zatim, dodajte ulje i vodu. Sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, so i muskantni oraščić.Suve sastojke sjedinite sa mokrim, pa dodajte pire od batata. Umešajte i orahe. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite hleb 70 do 80 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Prijatno!
(trpeza)
Preporučujemo

DOMAĆI SELjAČKI HLEB: Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
04. 04. 2025. u 07:00

DA LI STE PROBALI HAČAPURI: Tradicionalni gruzijski hleb sa sirom
06. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ZA SAVRŠEN POČETAK DANA: Domaći hleb od 3 sastojka po receptu Džejmija Olivera
18. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ORIGINALNI RECEPT ZA TAIN: Srpski vojnički hleb, dugotrajan je, ne kvari se brzo, a mekan kao duša
11. 02. 2025. u 07:00Novosti online

NEVEROVATNA PRIČA IZ SRBIJE: Dva brata i sestra osvojili 300 medalja - oni su pravi genijalci (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

Imaju mesečnu platu 109.050$, a SIROTINjA su! Sve im pojede kirija
IMA i takvih slučajeva...
10. 09. 2025. u 09:24
Komentari (0)