PICA SA HUMUSOM, POVRĆEM I SIROM: Zdrav obrok za 10 minuta - spremite se da se prijatno iznenadite!
OVA kombinacija povrća, sira i kremastog humusa je pravo malo savršenstvo iz rerne.
 
                                                                                    Unsplash
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovog testa za picu (280–300 g)
- 1 šolja humusa (200–250 g)
- 1 ½ šolje sečene paprike bilo koje boje (150–180 g)
- 1 šolja brokolija (100 g)
- 2 šolje rendanog sira (kombinacija gaude, kačkavalja i mocarele – oko 200 g)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220°C.
- Razvucite testo za picu i stavite ga na pleh ili okrugli kalup za picu.
- Premažite tanak sloj humusa preko cele površine.
- Rasporedite paprike i brokoli.
- Posipajte rendani sir.
- Pecite u zagrejanoj rerni 10–15 minuta, dok kora ne dobije zlatnu boju, a sir se lepo istopi.
- Isecite i poslužite.
Savet:
Možete koristiti bilo koji polutvrdi sir koji se lepo topi. Za dodatni ukus, u humus možete umešati malo ljute papričice ili limunovog soka pre nego što ga namažete na testo.
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Komentari (0)