RECEPT SA BELOG DVORA: Palačinke princeze Jelisavete
KADA je prvi put kročila u odaje Belog dvora, princeza Jelisaveta je tražila samo ovakve palačinke.

Foto Shutterstock
Sastojci:
ZA TESTO:
* jaja, 1 kom
* meko brašno, 200 g
* so, prstohvat
* mleko, 300 ml
* mineralna ili obična voda, 150 ml
* ulje, za podmazivanje tiganja
ZA FIL:
* kristal-šećer, po želji
Priprema:
U sud sipajte brašno, jaje i polovinu mleka, pa razmutite varjačom ili žicom za mućenje.
I bez miksera začas ćete dobiti glatko testo, bez grudvica. Postepeno ulijte ostatak mleka, potom i vode. Nek testo odstoji bar 15 minuta i onda pecite palačinke. Tiganj namažite uljem za svaku palačinku. Kutlačom sipajte testo u tiganj i brzo ga razlijte.
Pecite palačinku s jedne strane dok ivice ne počnu da se odvajaju, a onda odmah okrenite i s druge strane pecite 10 sekundi. Testo možete da napravite i s drugačijim odnosom mleka i vode, ali neka to zajedno bude 450 ml tečnosti. Gotove palačinke pospite kristal-šećerom, nakapajte sok od limuna, brzo urolajte i odmah poslužite.👌
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40

AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45

TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)