BOGOVSKO JELO GOTOVO ZA 20 MINUTA: Najkremastiji rižoto
EVO dva trika za najjednostavniji i najkremastiji rižoto.
Sastojci:
* pirinač okruglog zrna, 1 1/2 šolja
* crni luk, 1 glavica
* beli luk, 2 čena
* kocke za pileću supu, 2
* maslinovo ulje, 3 kašike
* belo vino, 100 ml
* parmezan, rendani 1/2 šolje
* kurkuma, 1 kašika
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* puter, 70 g
Priprema:
Kocke za supu prelijte sa 100 ml ključale vode i mešajte da se rastvore. Potom nalijte još 1,3 litre ključale vode i promešajte bujon. Crni luk dobro usitnite i kratko ga propržite na malo zagrejanog ulja. Dodajte izgnječen beli luk, pa kratko sve mešajte i dodajte opran pirinač. Pržite na jakoj vatri uz stalno mešanje dva minuta, prelijte vinom i krčkajte dok alkohol ne ispari. Tada zalijte kutlačom supe i stalno mešajte dok pirinač ne upije supu. Ponavljajte nalivanje supom dok se ne potroši sva supa i dok pirinač ne omekša. Umešajte kurkumu, potom parmezan, pa proverite da li je dovoljno slano i po potrebi posolite. Pobiberite i dodajte maslac, pa isključite ringlu i dobro promešajte i odmah poslužite.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAROČITO JE POGODNO ZA VEGETARIJANCE: Odresci karfiola sa puterom od kapara i prezlom
06. 02. 2024. u 09:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)