HIT, HIT, HIT! Papardele u mlečnom sosu od jaja
PRIDRUŽITE se mnogobrojnima koji su sami počeli da mese testeninu! Nije teško, a ukus se ne može porediti sa kupovnom testeninom, i zavolećete sigurno ukus jednostavnog sosa.

Foto Shutterstock
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 300 g
* jaja, 3 komada
* so,1 kašičica
ZA SOS:
* mleko, 1 l
* jogurt, 250 ml
* kajmak, 100 g
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* suvi biljni začin, po ukusu
* mešavina italijanskih začina, 1 kašičica
Priprema:
- Na radnu površinu sipajte brašno, prstima oblikujte udubljenje u sredini, i tu stavite so i razbijte jaja. Prstima pomešajte jaja i brašno, dobro sjedinite sastojke tako što ćete mesiti testo dlanovima okrećući testo u smeru kazaljke na satu.
- Kad testo postane glatko i elastično, napravite kuglu i ostavite testo da se odmori desetak minuta, pa ponovo mesite dlanovima. Podelite testo nožem na delove, a onda na pobrašnjenoj površini oklagijom ili mašinicom za testeninu rastanjite trake na debljinu jednog milimetra. Ako široke taljatele, papardele, pravite ručno, onda trake dobro pospite brašnom, urolajte ih i nožem secite na šire trake, a potom ih rastresite po pobrašnjenoj krpi. Sušite ih pola sata pre kuvanja.
- Potopite testeninu u mleko i ostavite da stoje 20 minuta, a zatim zagrejte na tihoj vatri i kuvajte mešajući da omekšaju.
- Odvojeno ulupajte jaja, dodajte ulje, jogurt i omekšali kajmak, pa posolite i pobiberite.
Sve ubacite u vruću testeninu koju ste sklonili s vatre i dobro promešajte. Po potrebi dodajte suvi biljni začin i poslužite posuto italijanskom mešavinom začina. Ovu testeninu možete kratko da zapečete u rerni.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

GURMANSKA RAPSODIJA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Meksičke kesadilje, pravi raj za nepca
07. 02. 2024. u 10:13

OVAKVU DO SADA NISTE JELI: Gibanica sa sirom, hrskava kora i testo meko kao duša
07. 02. 2024. u 11:00

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)