KAD IH JEDNOM SPREMITE, ZNAĆETE ZAŠTO JE OVO JELO TOLIKO POPULARNO: Hrskavi i mirisni kolutići luka, pa još sa sosom od rena
SAMO oni koji nisu probali mogu da pomisle da je pohovanje kolutića crnog luka uzaludan posao.
Foto Shutterstock
Sastojci:
* ljubičasti ili crni luk, 3 veće glavice
* brašno, 1 šolja
* kisela voda, 100 ml
* instant pire od krompira, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* crvena začinska paprika, 1/2 kašičice
* prezle, po potrebi
* ulje za prženje, 300 ml
ZA SOS OD RENA:
* ren iz teglice, 50 g
* kisela pavlaka, 1 čaša
* majonez, 50 g
* mirođija, po ukusu
* vlašac (vrsta luka), po ukusu
* limun, sok, 1 komad
Priprema:
- Prvo pripremite sos i stavite ga u frižider da se hladi dok pohujete luk. Ren, pavlaku i majonez izmešajte, pa dodajte sitno iseckan vlašac (vrsta luka) ili mirođiju. Luk oljuštite i isecite na kolutove debljine pola centimetra i razdvojite ih po sastavima.
Izmešajte brašno, instant pire i začine, pa polako dodajte kiselu vodu dok ne dobijete testo malo gušće od smese za palačinke. Kolutove luka umačite u ovu smesu, a zatim u prezle i pržite na vrelom ulju. Čim porumene s obe strane, izvadite ih na papirni ubrus.
Odmah poslužite uz sos od rena.
(Super recepti/Žena)
NIKO IZ SRBIJE NEĆE IĆI U BRISEL PRVI PUT U 14 GODINA Vučić: Štitim interese naše zemlje, sprema se veliki sukob
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sutra neće otići u Brisel na samit EU-Zapadni Balkan jer smatra da mora da štiti interese Srbije i dodao da će Srbija svakako nastaviti evropskim putem.
16. 12. 2025. u 19:58
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)