BAKLAVA BEZ KORA SE PRAVI BRZO I LAKO: Ukus će vas potpuno raspametiti
ŠEĆER, ulje, brašno, mleko, pšenični griz i mlevene orahe meriti čašom od 2 dl.
Sastojci:
Za smesu:
* jaja, 4 komada
* šećer, 1 čaša
* ulje, 1 čaša
* brašno, 1 čaša
* orasi, 1 čaša
* pšenični griz, 2 čaše
* mleko, 1 čaša
* prašak za pecivo, 1 kesica
Za sirup:
* šećer, 250 g
* vanilin šećer, 1 kesica
* limun, 3 koluta
Za posipanje:
* orasi, po potrebi
Priprema:
Za smesu:
Mikserom umutiti jaja i šećer. Zatim mikser isključiti, umešati ulje, mleko, mlevene orahe, pšenični griz, brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Pleh premazati uljem, posuti brašnom i usuti pripremljenu smesu. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Za sirup:
U šerpu usuti šećer, dodati vodu, vanilin šećer, kolutove limuna i staviti šerpu na vatru. Kuvati 5 minuta od mometa ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Pečenu koru izvaditi iz rerne. Mlakim sirupom preliti vrelu koru. Ostaviti da se ohladi i da kora lepo upije sirup. Posuti mlevenim orasima. Seći na kocke, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"U VAZDUHU SAM OSEĆAO NAPETOST I MRŽNjU": Kako je Bred Pit umalo dobio batine u Hrvatskoj
SLAVNI glumac Brad Pit privukao je pažnju Hrvata novim filmom u kojemu psuje na hrvatskom. Reč je o novoj komediji Wolfs u kojem glumi s hrvatskim glumcem Zlatkom Burićem, koji je nedavno proglašen najboljim evropskim glumcem.
06. 10. 2024. u 17:04
Komentari (0)